برگزاری آیین سنتی «نخل‌برداری» عاشورا در استان یزد

نخل‌برداری یکی از قدیمی‌ترین آیین‌های عزاداری مردم استان یزد حسینیه ایران است که در مناسبت‌های مختلف به خصوص در سالروز شهادت حضرت امام‌حسین (ع) در روز عاشورا برگزار می‌شود.

به‌گزارش میراث‌آریا آیین سنتی نخل برداری و عزاداری خامس آل عبا (ع) روز سه‌شنبه ۲۶ تیرماه هم‌زمان با عاشورای حسینی و با حضور خیل سوگواران در سراسر استان یزد برگزار شد.

با حضور عزاداران حسینی قبل از آیین نخل برداری، آیین‌های شبیه گردانی، تعزیه‌خوانی و زنجیرزنی و سینه‌زن در بیش از ۲۰۰ تکیه و حسینیه در فضایی معنوی برگزار شد.

سپس آیین سنتی نخل‌برداری که یکی از قدیمی‌ترین آیین‌های عزاداری مردم یزد حسینیه ایران است با حضور پرشور اقشار مختلف مردم به خصوص نوجوانان و جوانان عاشورایی برگزار شد.

نخل که در اصطلاح محلی به آن نقل هم گفته می‌شود در لغت فارسی به معنای تابوت است، وسیله‌ای چوبی است که ۲ طرف آن به صورت مشبک از چوب ساخته‌شده و به وسیله چوب‌های دیگر به هم مرتبط و روی چهار تیر چوبی قرار دارد، نزد عاشقان اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) نمادی از تابوت حضرت سیدالشهدا (ع) است.

بر اساس یک سنت دیرینه قبل از محرم هیئت‌های مذهبی ۲ طرف نخل را با پارچه سیاه و آیینه تزیین می‌کنند، پس‌ازاینکه بدنه نخل را با پارچه‌های مشکی و رنگی به خصوص سبز پوشاندند، تعدادی شمشیر و خنجر برهنه به ترتیب از بالا تا پایین بر روی پارچه‌ها نصب می‌کنند.

به‌طورمعمول این مراسم در روز عاشورا، اربعین، شهادت حضرت امام رضا (ع) و حضرت علی (ع) در حسینیه‌ها و تکایا با حضور مردم مؤمن و عزادار یزد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1403042701319
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha